Loading...
Személyi edzés2024-01-13T11:20:21+00:00

Mi is a személyi edzés

Avagy mire is számíthattok, ha eljöttök hozzám

Ismerkedés

Az első találkozásunk egy elég informális esemény. Egy kellemes tea vagy kávé mellett megbeszéljük a főbb irányvonalakat, az egészségügyi, fizikai állapotodat, azt, hogy hányszor szeretnél jönni egy héten, illetve hogy azon túl milyen feladataid lesznek még a teremben akkor, amikor önállóan dolgozol.

Ezt követően igyekszünk rövid, közép-és hosszútávú célokat kitűzni, ami abban segít bennünket, hogy a folyamat jó irányba haladjon.

Végül megbeszéljük az életmóddal (étkezés, alvás, pihenés stb.) kapcsolatosan felmerülő kérdéseket.

Állapotfelmérés

Az első edzésünk egy állapotfelmérő edzés, ahol megnézzük, milyenek a kondicionális képességeid. Végzünk állóképességre vonatkozó teszteket, polar órával. Néhány gyakorlattal felmérjük a core-és egyéb izmok erejét, rugalmasságodat, egyensúlyodat, koordinációdat.

Ne izgulj… már ezen az edzésen is érezni fogod a tréning jótékony hatását. 🙂

Végül összegzünk és pontosítjuk a korábban kitűzött tervet.

Alapozó időszak 

Amennyiben most kezdesz csak sportolni, szükség van egy 4-6 hetes alapozó időszakra, melynek során felkészítjük a szervezetedet (izmok, ízületek) a későbbi munkára, megtanuljuk az alapgyakorlatokat stb.

Már ez is valódi munka és edzés! Kétség nem fér hozzá.

Edzésidőszak

A célnak megfelelően alakítom át az edzéstervedet, melynek teljes gőzzel állunk neki. Én minden segítséget megadok, ellenben te kellesz ahhoz, hogy sikereket érjünk el. Ezt sose feledd el! Minden fejben dől el.

Kérdések

Villámválaszok az edzéssel, teremmel, étkezéssel kapcsolatban

A személyi edzéseket a Chili Fitness2 edzőteremben tartom.

Cím: 1119 Budapest, Etele út 57.

Az edzések egy órásak. Az első találkozáskor megtanítom, hogyan kell bemelegíteni és lenyújtani, így az ezt követő edzések előtt és után ezeket már saját magad végzed majd.

Én személy szerint a preventív vonalat képviselem, így főleg funkcionális “jellegű” edzéseket tartok. Ez nem azt jelenti, hogy nem fogunk gépekkel és súlyokkal dolgozni. Az egyik legfőbb törekvésem, hogy a hatékony edzések mellett alkalmaink változatosak legyenek. Amikre nagyjából számíthatsz:

 1. Saját testsúlyos gyakorlatok

 2. Edzések funkcionális eszközökkel

 3. Állóképesség fejlesztés – kardió/erő edzések

 4. Gerinctréning elemek

 5. Jógás elemek

 6. Erőfejlesztés súlyokkal, gépekkel

 7. Egyensúly gyakorlatok

Igen! A hozzám vásárolt személyi edzős bérleten túl vásárolnod kell belépőt, vagy bérletet a terembe is.

Mindannyian máshogy vagyunk összerakva, más a testfelépítésünk, metabolizmusunk, alvási- étkezési szokásaink. Sok vendégem kifejezetten preferálja a reggeli időpontot, mivel így pörgősen indul a nap és kap egy jó kis pozitív alapot a továbbiakhoz. Az tény, hogy ekkor még nincs annyi folyadék és tápanyag a szervezetben, mint például koradélután vagy este. Ez azonban sokakat egyáltalán nem akadályoz. A nagy súlyokkal való edzést nem szoktam javasolni ekkorra, de egyébként ha bírod, akkor hajrá! Nyilván gyógyszer és egyéb hatások mindezt befolyásolhatják. Erre viszont külön kitérünk majd a személyes találkozónál.

Erre a kérdésre azért nehéz egyértelmű választ adni, mert mindannyiónk szervezete más és eltérően működik. Az én személyes véleményem a következő:

Heti 1 alkalom segít életben maradni.

Heti 2 alkalommal megtartható a már felépített állóképesség és egy kellemes közérzet érhető el.

Heti 3 alkalomtól kezd az ember fejlődni. Fejlődés nélkül pedig számomra az edzésnek nem sok értelme van.

Én az egészséges életmódot képviselem, illetve azt, hogy a változáshoz változtatni kell. Amennyiben szükséges – mert például többlet súly van – akkor igen, oda kell figyelni az étkezési szokásokra. De személy szerint az a véleményem, hogy mindentől függetlenül érdemes a minőségi étkezés felé fordulni, mert később meghálálja magát. Ez nem egyenértékű azzal, hogy fogyókúrázni kell. Az önsanyargatásnak pedig végképp nincsen helye. Okosan kell kitalálnunk – együtt – azt a folyamatot, ami neked is jó és a változásodat is szolgálja.

Nem! Magyarországon étrendet csak erre képzett szakember, azaz dietetikus írhat. Sem nem akarom, sem nem tudnám elvenni a munkájukat. Arra viszont rá foglak vezetni, hogy mit érdemes kihagynod és beletenned az étrendedbe. Hogy milyen időközönként és mit érdemes enned. Milyen táplálékkiegészítőknek van értelme az esetedben. Fogok ajánlani olyan applikációt, amivel  – ha szeretnéd – könnyebben tudod vezetni az elfogyasztott táplálékot, számolni a kalóriákat. Beszélünk majd a nehézségekről, buktatókról, receptekről és kiváló internetes forrásokról, ahonnan ötleteket szerezhetsz majd.

 1. Kényelmes edzőruhát és edzőcipőt. (Nem a Converse a jó választás!)

 2. Vizet

 3. Törölközőt

 4. A nálam vásárolt bérletet

4 alkalmas bérlet 24.000 Ft

8 alkalmas 48.000 Ft

Igen. Neked is és nekem is jobb, ha van egy egzakt kontroll, ami mutatja a szíved állapotát edzés közben. Az adott edzéshez én tudok neked adni, viszont hosszú távon mindenképpen javaslom, akár egy alap pulzusmérő beszerzését.

Ezen túl rengeteg előnye van a pulzus-kontrollált edzésnek. Erről is fogunk majd beszélni az első találkozásunkkor, illetve folyamatosan az együtt töltött idő alatt.

Ez nyilván attól függ, hogy hogyan éled az életed. Át fogjuk beszélni azt, hogy milyen tényezők nem férnek bele az egészséges élet kategóriába, illetve hogy te ebből mit és mikor tudsz kiiktatni. Az életmód változtatás nem egyszerű, viszont meghálálja magát. Erőt ad a továbbiakhoz és bebizonyítja azt  – saját magad felé – hogy képes vagy elérni azokat a dolgokat, amiket kitűztél magad elé.

“Minden alkalommal meghozok egy döntést, s nem csak a jelen, hanem egy egészséges jövő érdekében. Nagyban megkönnyíti ezt a döntést, hogy egy olyan
edző áll mellettem/mögöttem, akire felnézek, akiben megbízok, aki motivál és hitelesnek tartok.”

Aida (31)

“Linda tesz arról, hogy az edzés ne csak edzés legyen. Megszeretteti az emberekkel a mozgást és eléri, hogy mindenki várja a közös órákat. Bátran merem ajánlani minden mozogni vágyó embernek.”

Virág (15)

“Nincs mellébeszélés, kőkemény munka és tudatosság van. A légből kapott kifogásokat el lehet felejteni, ő átlát a szitán, habár azt
gondoljuk, hogy nem ;)”

Ajánlás