Loading...
Yoga & Fitness2020-07-17T10:43:11+00:00

Jóga mindenkinek

Kinek való a jóga és miért

Rengeteg vendégemet kérdeztem már arról, hogy miért is járnak hozzám jógázni. A válaszokból egyértelműen az derült ki, hogy azért, mert foglalkozni szeretnének önmagukkal. És nem csak lelki értelemben. A jóga nekem nem csak lelki feltöltődést jelent. A sport világából érkeztem, így nehéz lenne számomra olyan mozgásformát végezni, ami nem jelent fizikailag megfelelő kihívást. Ezért is hiszek abban, hogy a jóga rendkívül hasznos lelki és mentális része mellé oda kell tenni az intenzív és hatékony testmozgást. Az órán nincs teljesíthetetlen feladat. Minden új vendéggel kezdő szintről indulok, majd ahogy egyre erősebbé és rugalmasabbá válik a test, lehet tovább haladni, nehezíteni a gyakorlatokat, tovább kitartani egy-egy ászanát.

Azt is vallom mindezek mellett, hogy a jóga nem csak az ászanákról szól. Önmagunk mélyebb megismerése, felismerése ugyanolyan fontos. Éppen ezért a nyújtó, relaxáló részre ugyanakkora hangsúlyt fektetek.

Sokféle jógairányzat létezik. Én azért a gerincjóga vonalat képviselem, mert nincs egyetlen olyan vendégem sem személyi edzésen, akinek ne lenne szüksége erre a mozgásformára. Az ülő életmód, egyoldalú terhelés vagy gyermekkorból megmaradt diszharmónia, helytelen tartás mind oka lehet derék, hát, de valójában bármilyen ízületi fájdalomnak. A cél a harmonikus tartás visszaállítása, ezzel enyhítve a terhelést, ezáltal a kellemetlen fájdalmat.

Ez egyszerűen hangzik, sokszor azonban olyan régi berögződéseket kell itt felülírnunk, ami nem megy néhány alkalom alatt. Mindig azt hangsúlyozom, hogy olyan mozgásformát, étkezésformát kell választanunk, amit hosszú távon be tudunk építeni az életünkbe, rendszeresen tudunk végezni és képesek vagyunk élvezni azt.

Jóga órák

Privát jógaórákra van lehetőség, előzetes egyeztetés alapján. Illetve rendszeresen tartunk workshop-okat, melyekről a facebook oldalamon tájékozódhatsz. (Ulveczki Linda coach)

Az órákon való részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges. Szeretettel várunk mindenkit, aki kicsit szeretne megállni, lelassulni, foglalkozni testi-szellemi-lelki egészségével.

“István órái megváltoztatták az életemet. Számomra a jóga nem csupán egy mozgásforma, hanem egy lehetőség, hogy elcsendesedjek, meghalljam a belső hangom és általa megtaláljam az utat önmagamhoz. István biztonságos és elfogadó légkört teremt és maximális odafigyeléssel és türelemmel fordul mindenkihez. Kezdőként és immáron haladóként is minden alkalommal megtapasztalhatom saját határaimat.”

Anita (28)