Loading...
Coaching2020-07-17T11:04:13+00:00

Life és business coach

A kérdés sohasem az, hogy én mit tudok nyújtani neked coach-ként. A lényeg, hogy te mit tudsz kihozni magadból… a segítségemmel.

Nem dolgozom helyetted a problémáid megoldásán, de veled haladok az úton és támogatlak abban, hogy elérd a kitűzött céljaidat.

Én ehhez egyedül kevés vagyok. Te kellesz hozzá: a változás iránti igényed, vágyad, kitartásod.

A múltat ugyanis nem tudjuk megváltoztatni, de tehetünk azért, hogy egy szebb jövőben éljünk!

Bejelentkezés: +36 30 941 41 16; ulveczki.linda@gmail.com

Mi is a coaching?

A life coaching kifejezést – elég félrevezető módon – életmód tanácsadásnak fordítják, ami azért csalóka, mert ezzel azt közvetítik, hogy itt a coach áll a középpontban. Valójában a coaching egy egészen különálló terület. Nem tanácsadás és nem is terápia. De akkor mit is csinálunk mi, szakemberek és hol van ebben a te részed?

Ott, hogy a coaching folyamat teljes mértékben rólad szól. Egy megértő, megnyugtató légkörben foglalkozunk veled, a céljaiddal, elakadásaiddal, erőforrásaiddal, elképzeléseiddel a jövőre vonatkozóan, legyen az magánéleti, vagy üzleti terület.

Hiszek abban, hogy mindenkiben ott rejlik a lehetőség ahhoz, hogy megfelelően menedzselje az életét. Éppen ezért annyira fontos, hogy az erőforrásaidat megkeresve, megerősítve, akár rendszerezve, TE tudd leküzdeni a saját akadályaidat, TE találd meg a valódi céljaidat, azt hogy hogyan érheted el őket belátható időn belül.

Teljesen jogos a kérdés, hogy ehhez minek is kellek én, vagy bármilyen coach? Válaszként itt letolhatnám a szokásos, nagyon szépen megfogalmazott marketing szöveget a szakértelemről, iskolákról, tanulásba fektetett energiáról, de inkább leírom neked azt, hogy annak idején – és olykor még most is – miért megyek el a saját coach segítőmhöz.

Mert sokszor nem látom a fától az erdőt!

Imádok célokat kitűzni, terveket készíteni, lépésekre bontani és analizálni, de mindezek mellett van egy nagyon szociális, érzelmes vénám is, ami sokszor segít, olykor viszont akadályoz. Olyan érzés ez, mintha a bennem lévő polcokon össze-vissza állnának a könyvek és fogalmam sem lenne, hogy milyen módszerrel rendszerezzem őket úgy, hogy jó legyen.

Mára már eljutottam odáig, hogy az ilyenkor jelentkező, pánikroham közeli állapot elérése helyett, rászánok pár órát arra, hogy leüljek a segítőmmel, és átgondoljam, hogyan is lenne a legoptimálisabbá tenni a folyamatot. Mik is pontosan a céljaim, mely „könyvek” fontosabbak, melyek várhatnak még. Milyen elv alapján szeretném rendezni őket. Melyik olvasmány hasznos, melyik tölt fel energiával, hiszen az ugyanolyan fontos nekem. Ilyen módon zűrzavar helyett, nyugalmat és rendet kapok.

Nyilván mindannyian mások vagyunk. Más az élethelyzetünk, eltérőek a céljaink, feladataink, felfogásunk. Van, akinek arra van szüksége, hogy meghallgassák. Van, aki a módszerekre, kártyákra, jó kérdésekre esküszik.

Nekem az a hitvallásom, hogy mindenkinél azt a hozzáállást kell megtalálnom, amivel maximálisan az ő céljait szolgálom. Ha ez csak annyi, hogy támogatóan ott vagyok, hallgatok és figyelek, akkor azt teszem. Ha jó kérdésekre van szükség a továbblépéshez, igyekszem feltenni a leghasznosabbakat. Ha a képek, metaforák, hasonlatok segítenek, bedobom őket és lássuk, mi lesz. Egy biztos, hogyha haladni szeretnél az életeddel előre, én itt vagyok és segítek!

My story

Még több bejegyzést találsz a www.lyndafitness.hu oldalon

Rend-szer

Azt szokták mondani, hogy ami belül... az kívül is. Az jelenik meg a körülöttünk lévő világban, ami a lelkünkben is rejtőzik. Biztosan van ebben némi igazság. Sosem voltam

Welcome 2018

Welcome 2018 Rendkívül fontosnak tartom azt a folyamatot, amikor lezárom az előző évet és nekilátok a következő megtervezésének. Számomra ez körülbelül egy hónapot vesz igénybe, és

“True beauty in a woman is reflected in her soul. It’s the caring that she lovingly gives, the passion that she shows & the beauty of a woman only grows with passing years.”
Anonymous • Quote of the Day
“There is a fountain of youth: it is your mind, your talents, the creativity you bring to your life and the lives of people you love. When you learn to tap this source, you will truly defeat age.”
Anonymous • Quote of the Day